wensen

minimaal


Vrije dagen in april en mei

Vrije dagen in april en mei: op naar Friesland!

Alhoewel het nu nog maar maart is en het lijkt alsof het nooit meer mooi lenteweer gaat worden kijken wij alvast uit naar april en mei. In deze maanden hebben we een hoop vrije dagen. En hoe kunnen die nou beter besteed worden als in Friesland?

De eerstvolgende vrije dagen zijn tijdens het paasweekend van 14 tot en met 17 april. Tijdens dit lange weekend kun je in Friesland genieten van tal van activiteiten of juist van het maken van een lekkere fietstocht of wandeltocht door de bossen, langs de meren of in het Woudengebied. Als je een dag eerder naar Friesland komt kun je op donderdag 13 april ook genieten van The Passion in Leeuwarden. Dwight Dissels, bekend van The Voice of Holland, speelt daarin de hoofdrol. Onze eigen Elske DeWall vertolkt de rol van Maria.

Tijdens Koningsdag op 27 april kleurt Friesland oranje. In bijna ieder dorp en in elke stad zijn er op deze dag vrijmarkten te vinden. Zeker de moeite waard als je houdt van het zoeken naar koopjes, of juist zoekt naar pareltjes die je elders niet zomaar vindt. Op verschillende plaatsen in Friesland worden tevens festivals georganiseerd, dus met de voetjes van de vloer kan ook.

Bevrijdingsdag is dit jaar niet een officiële feestdag, dus het is afwachten of je dan vrij bent of niet, maar als je vrij bent dan kun je in Leeuwarden genieten van het Befrijdingsfestival Fryslân. Het programma is nog niet bekend maar dat het een plek is waar voor ieder wat wils is staat vast. Tienduizenden mensen komen op dit festival af.

Hemelvaartsdag vindt dit jaar plaats op 25 mei. Hoogtepunt voor velen deze dag is de bloemetjesmarkt in Leeuwarden. Het is de langste markt in Nederland en met meer dan tweehonderd kraampjes is het er een drukte van belang. Het festival Oerrock vindt ook plaats op Hemelvaartsdag (en de twee dagen daarna). Op Hemelvaartsdag kun je onder andere genieten van optredens van Douwe Bob, Kensington en Bløf!

Ben je nog op zoek naar een accommodatie voor de vrije dagen in Friesland? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk iets te boeken, want veel accommodaties raken al vol!
28 februari 2017

Reacties (0)

Plaats een reactie:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.