wensen

minimaal

Elfsteden

Waar u ook in Fryslân bent; u bent altijd in de buurt van één van de elf steden. Of u nu naar Leeuwarden, Sneek, Sloten of bijvoorbeeld Harlingen gaat: elke stad heeft zijn eigen historie, identiteit en mogelijkheden. Een bezoek brengen aan dé steden van Fryslân is meer dan de moeite waard, want pas dan leert u Fryslân écht kennen! Twee steden uitgelicht…

Gaat u naar Leeuwarden, dé hoofdstad van de provincie en Hofstad van Fryslân, dan dwaalt u door de vele bijzondere winkelstraatjes en kunt u genieten van een kopje koffie of thee op één van de gezellige terrassen aan de grachten. Een bezoek aan het Fries Museum is eveneens een absolute aanrader, alsmede een beklimming van de scheve Oldenhove.

De bruisende stad Sneek vindt u middenin het Friese merengebied en staat synoniem voor watersport. Denk aan de beroemde Sneekweek en het Skûtsjesilen. In de stad, die omringd is door meren en kanalen, kunt u werkelijk alle kanten op. Het historisch centrum is een niet te missen bestemming; het doet uw ogen werkelijk versteld staan.