wensen

minimaal

Wad

Op weg naar n van de Friese waddeneilanden…. Voor veel mensen begint de vakantie al op de boot. Luierend aan dek en kijkende naar de vele meevliegende zeemeeuwen laat u alles even heerlijk achter u. Of u nu naar Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog gaat, overal kunt u heerlijk fietsen, wandelen of dwalen door de rustige dorpjes. De mengeling van zee, naaldbos en heide maakt het extra bijzonder…. het ruikt er naar vakantie! En op ieder eiland proeft u vervolgens weer de eigen karakteristieke sfeer!

Vlieland is het meest westelijke Friese waddeneiland en kenmerkt zich met name door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft n dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand n relatief veel bos. Het is slechts twintig kilometer lang en twee kilometer breed. Aan de kant van de Noordzee vindt u een prachtig strand.

Terschelling staat nationaal en internationaal bekend van Oerol; het gezellige cultuurfeest wat jaarlijks – 2 weken lang – op het eiland wordt gehouden. Het eiland is het grootste Friese waddeneiland en biedt voor elk wat wils. U kunt er eindeloos fietsen en wandelen door de duinen, de vele dorpjes verkennen, een vuurtoren beklimmen, uitgaan in n van de horecagelegenheden of een bezoek brengen aan het overdekte zwemparadijs.

Ameland staat vooral bekend om haar natuurschoon; de blinkende duintoppen, de kwelders met hun rijke variatie aan bloemen en planten, de witte stranden en gevarieerde bossen. Naast het schitterende natuurschoon, staat Ameland k bekend om haar gastvrijheid. In de vele gezellige dorpjes kunt u heerlijk eten en drinken. Ameland is tevens het kleinste en autovrije waddeneiland. U kunt hier liggen op het breedste strand van Europa, waarvan de oostelijke punt uitwaait in een enorme zandvlakte.

Schiermonnikoog is het enige waddeneiland met een groot nationaal park. Naast rust vindt u er veel ruimte en natuur.