wensen

minimaal

Water

Wie aan watersport denkt, denkt al snel aan Fryslân; de meest waterrijke provincie van ons land. De vele meren en kanalen, de uitstekende faciliteiten en de prachtige dorpen en steden maken dat watersporters zich méér dan welkom voelen.

Zo kunt u dagenlang door Fryslân varen of zielen, zonder dat u ooit tweemaal langs dezelfde route komt. Teven heeft u de mogelijkheid om alle elf Friese steden via het water te bezoeken, waarbij u in veel van deze steden zélfs in het centrum kan aanmeren. En of u nu actief wilt zielen óf juist de rust van een jacht of sloep verkiest; er is voor elk wat wils. Actieve watersporters kunnen bijvoorbeeld op ontdekkingsreis op het uitgestrekte IJsselmeer, de prachtige Waddenzee of de vele Friese meren. En heeft u behoefte aan rust? Dan kunt u uw hart ophalen door, via de vele kanalen en sloten, van steden naar dorpen te varen.

De afgelopen jaren is enorm veel geïnvesteerd om Fryslân nog méér aantrekkelijk te maken voor watersporters. Vaarwegen zijn verbreed en verdiept, aquaducten zijn aangelegd en walbeschoeiingen zijn vervangen. En ook de komende jaren zal de Europese gemeenschap, in samenwerking met de Nederlandse overheid en de provincie Fryslân in het Friese Merengebied, ervoor blijven zorgen dat Fryslân haar naam als dé watersport provincie méér dan waard blijft.